ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.07.2010 16:53:04

Na Jesenicko míří 255 milionů korun

Na Jesenicko míří 255 milionů korun

Ministerstvo pro místní rozvoj podpořilo obce postižené přívalovými dešti.

Obce na Jesenicku, které loni v létě postihly přívalové deště, podpořilo Ministerstvo pro místní rozvoj 255 miliony korun. Dotace si mezi sebou rozdělilo šestnáct obcí z tohoto okresu. Těm schválilo MMR celkem 97 žádostí.

Kromě toho byly schváleny dotace také pro Olomoucký kraj. 23 žádostí v hodnotě téměř 88 milionů korun většinou usilovalo o obnovu krajského majetku po velké vodě právě v okresu Jeseník. Vzhledem k velkému objemu požadovaných dotací doporučili ministerští úředníci 7 žádostí v hodnotě téměř 133 milionů k dohlídce. 12 žádostí ministerská komise zamítla.

Dotace byly rozdělovány v rámci programu Obnova obecního a krajského majetku postiženého živelní nebo jinou pohromou. Celkem schválilo ministerstvo v tomto programu 998 žádostí v hodnotě přesahující 2,7 miliardy korun.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama