ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.06.2011 17:32:00

Opět jsme první mezi ministerstvy

Opět jsme první mezi ministerstvy

Ministerstvo pro místní rozvoj ČR se jako jediné může pochlubit, že jeho elektronický nástroj pro zadávání veřejných zakázek splňuje nejpřísnější kritéria.

Akreditovaná certifikační agentura ATS Relsie po důkladném šetření potvrdila, že nástroj EZAK užívaný ministerstvem odpovídá aktuálně platné legislativě.

 „Jsem rád, že resort, který vedu a který má problematiku veřejných zakázek na starosti, může bez zaváhání říci, že je v jejich správě na špičce," konstatoval ministr Kamil Jankovský. Elektronické zadávání zatím není povinné, ale výrazně zrychluje a zpřesňuje proces zadávání veřejných zakázek. I proto je tento trend klíčovým nástrojem pro potlačení korupčních procesů v rámci nakládání s veřejnými prostředky. Certifikát potvrzují parametry systému je pak pro uchazeče o zisk veřejné zakázky klíčovým signálem, že bude jednat se seriozním partnerem.

  Certifikace systémů elektronického zadávání probíhaly již dříve, ale nová vyhláška MMR ČR č. 9/2011 ukládá aktualizovat certifikaci nejpozději do 30. června 2011. Jinak nelze elektronické zadávání provozovat tak, aby nebylo účastníky soutěží právně napadnutelné. Nová pravidla zmiňované vyhlášky stanovují podrobněji a přesněji než dosud například formy elektronického zadávání zakázek, elektronické prostředí, elektronické ověřování dokumentů nebo podpisů, doručování dokumentů, bezpečnost elektronické komunikace a řadu dalších pravidel.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama