ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.02.2011 19:32:42

Příručkou chceme ještě více snížit riziko soudů

Příručkou chceme ještě více snížit riziko soudů

Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) dnes představilo praktickou příručku „Průvodce přechodem na smluvní nájemné." Útlá brožurka je určena všem nájemníkům i pronajímatelům, kterých se letos dotklo ukončení regulace nájemného.

„Věřím, že postupy, rady a tipy, které nájemník v brožuře najde, pomohou při sjednávání nového nájemného," řekl Kamil Jankovský, ministr pro místní rozvoj. Průvodce vznikl na základě dosavadních poznatků ze strany nájemců i pronajímatelů, častých dotazů médií i veřejnosti. Publikace přináší přehledný souhrn všech faktů - změn zákona, vysvětlení pojmů, které je třeba v oblasti nájemného znát, parametrů bytů a domů, možností jak zjistit výši nájemného, a také vše, co může provázet případný soudní spor. „Průvodce ale vznikl také proto, aby se nájemníci případnému soudnímu sporu mohli vyhnout, neboť ten je vždy až krajním řešením," doplnil minstr pro místní rozvoj Kamil Jankovský.  
 
Průvodce bude mimo MMR k dispozici také na všech pobočkách Sdružení nájemníků, Občanského sdružení majitelů domů a na městských a obecních úřadech. V elektronické podobě jej ministerstvo nabídne ke stažení na svých webových stránkách. Vedle ní se na webu v pondělí 28. února objeví také pilotní projekt mapy nájemného, který by měl sloužit jako další orientační pomůcka.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama