Ing. Karel Janeček

Bez stranické příslušnosti.
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.05.2015 13:44:23

Rodina je středobod vesmíru

Rodina je středobod vesmíru

Na dnešek z významných událostí připadá Den rodin. Nikde se o něm moc nepíše, není ani moc zmiňován v rádiu či televizi. Rád bych to alespoň tímto krátkým článkem trochu napravil. Rodina totiž pro mě byla vždy tím nejdůležitějším.

 Slavný spisovatel André Maurois kdysi uvedl, že: „Bez rodiny se člověk chvěje zimou v nekonečném vesmíru.“ Měl pravdu. Dobře fungující a šťastná rodina se nedá ničím nahradit. Je to jistota, ke které se rád utíká každý z nás. Nabízí porozumění, radost, štěstí. Co víc bychom si mohli přát?

Snad jen to, aby pocit být součástí rodiny mohl zažít a pocítit každý z nás. V dnešním uspěchaném světě stojí rodina často až za pracovními povinnostmi, za každodenním stresem a spěchem. Nemělo by to tak být.

Kdysi jsem někde četl ještě jeden citát, který zněl: „Láska k rodině je ze všech ušlechtilých lidských citů tím nejčastějším a nejpevnějším a nanejvýš blahodárně působí na život každého z nás.“ Zkusme se jí oddat nejen na tento jeden den. Snažme se, aby láska k rodině byla naším každodenním společníkem. Stejně tak jako všichni naši blízcí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama