Ing. Karel Janeček

Bez stranické příslušnosti.
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.06.2015 9:18:23

V Týništi se swinguje už 20 let

V Týništi se swinguje už 20 let

Za dvacet let se toho dá stihnout mnoho. Je to velký kus lidského života i života takového městečka, jakým je Týniště nad Orlicí. A mě těší, že ty dvě desítky let v našem městě mají své milníky, tradice a že se zde řada věcí povedla.

Jednou z nich je již tradiční mezinárodní týnišťský swingový festival Jardy Marčíka, který letos slaví 20. ročník od svého zahájení.

Velmi rád již po několik let poskytuji týnišťskému swingovému festivalu svoji záštitu. A to nejen proto, že je to akce, která se koná v Týništi, či z toho důvodu, že mám rád swing jako takový. Hlavním důvodem je to, že festival je více než povedený -  těší se divácké přízni, vnáší do našeho města pozitivní atmosféru, stal se tradiční hudební událostí.

V letošním roce začal netradičně vystoupením „předkapely“ The Georgia College Jazz Band ze Spojených států. Jejich vystoupení jsem si moc užil. Vrcholem bude 5. a 6. červen. Moc se těším například na vystoupení Black Buřiňos ze ZUŠ Týniště nad Orlicí. A samozřejmě také na Mladý týnišťský big band, který zahraje s Laďou Kerndlem nebo Evou Emingerovou, Dashou, Janem Smigmatorem, Odřejem Rumlem či Martinem Růžou.

Swingový festival významně a důstojně reprezentuje naše město. Je navíc i jedinečnou příležitostí pro mladé hudebníky, aby se seznámili s umem svých starších kolegů a získali své vzory. Přeji všem posluchačům mnoho příjemných hudebních zážitků a organizátorům hodně trpělivosti a nadšení do další práce. Věřím, že se z mezinárodního swingového festivalu v Týništi budeme moci těšit i v mnoha příštích sezónách.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama