Ing. Karel Tureček

  • ANO 2011
  • Jihočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.02.2018 16:03:09 - Majda87

Množírny

Plánujete předložit nějaký účiiný zákon, který by množírnám zamezil a množitele tvrdě trestal? Sice se tím sněmovna v minulém volebním období zabávala, ale je evidentní, že opatření, která přijala, jsou nedostatečná. Nemyslíte, že je třeba to hodně rychle napravit?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.02.2018 9:37:25 - Ing. Karel Tureček
 Dobrý den,

množírny psů je velký problém, a je to záležitost naprosto odporná. Poslední známý případ z Kamenice nad Lipou ukázal, jak zrůdných rozměrů tyto množírny mohou dosáhnout.

V minulém volebním období byla přijata novela veterinárního zákona, která zpřísnila pravidla a mířila proti těmto množírnám. Byl to krok správným směrem, ale pokud se ukazuje, že to nepomohlo, bude nutné opatření ještě více zpřísnit. Činnost množíren je v rozporu s platnými zákony a předpisy i dnes, konkrétně se jedná o veterinární zákon a o zákon na ochranu zvířat proti týrání. Na příslušných orgánech pak je, aby kontrolovaly a následně předpisy tvrdě vymáhaly.

Na případě Kamenice nad Lipou jsme také mohli vidět, že orgány dokáží konat i velmi rázně. Nepochopitelné však zůstává, že přes stížnosti občanů to trvalo tak dlouho, než se situace začala opravdu řešit. Tady je potřeba také apelovat na přísné vymáhání již platných zákonných norem.

Pokud patřičné orgány zjišťují, že jsou předpisy bezzubé a nevymahatelné, pak je na místě přistoupit k legislativním změnám. Teď je zejména na Státní veterinární správě, aby tyto nedostatky identifikovala a přes Ministerstvo zemědělství ČR iniciovala legislativní změny. Pokud se tak stane a novela zákona bude předložena, jsem připraven se jí podrobně zabývat a samozřejmě ji podpořit.

Karel Tureček