Ing. Karel Tureček

  • ANO 2011
  • Jihočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.01.2015 10:16:40 - Markéta Hrubá

množírny

Paní poslankyně Maxové mi (nepřímo) dala radu a já ji využij. Ptám se vás, zda se budete zabývat problémem s množírnami štěňat? Více, že jsme v tomto unikát? Údajně byste to jako člen zemědělského výboru měl mít na starost : děkuji za odpověď. Hrubá

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.02.2015 12:32:31 - Ing. Karel Tureček
  Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Dobrý den paní Hrubá,

Zkušenosti z některých množíren jsou skutečně otřesné a je třeba hledat cesty, jak zajistit zvířatům důstojné životní podmínky. To platí obecně. Pro chovatele všech zvířat, nejen psů, jsou nutné kontroly a postihy, pokud se zjistí týrání. Na to zákony jsou. Problémem není ani tolik to, že pseudochovatelé jsou lákáni ziskem, ale že stále mnoho zákazníků je lákáno nízkou cenou. Tady může velmi pomoci osvěta. Případy týrání jsou známy většinou v úzkém kruhu „pejskařů“, ale širší veřejnost, z níž se velmi často zákazníci rekrutují, o nich mnoho neví. Tady by mohly významně pomoci nevládní organizace a sociální sítě, aby se snížila poptávka po takto „vyrobených“ mazlíčcích.

S pozdravem

Karel Tureček