Ing. Karel Tureček

  • ANO 2011
  • Jihočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.01.2018 13:54:27 - marieL.

politické trafiky 2

Dobrý den, děkuji za odpověď. Můžete mi vysvětlit ještě toto?
,,U firem čerpajících veřejné prostředky nebyl zahrnut požadavek na odkrytí vlastnické struktury. U veřejných zakázek byl doplněn jen obecný závazek k transparentnosti. Nezávislost státního zastupitelství byla doplněna, ale místo jejího posílení je uvedeno 'nové nastavení', což zní mnohoznačně. Chybí úprava nominací do dozorčích rad státních firem," uvedl v tiskovém prohlášení předseda Pirátů Ivan Bartoš.
1. Proč jste byli proti tomu, aby u firem čerpajících veřejné prostředky byl zahrnut požadavek na odkrytí vlastnické struktury?!
2. Proč jste nenavrhli novou úpravu, jak jemnovat lidi do důležitých orgánů, když jak píšete jste se o to v minulsoti snažili? Teď máte možnost ukázat, jak moc vážně jste to mysleli.
Děkuji Vám. Marie

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.01.2018 17:38:26 - Ing. Karel Tureček
Vážená paní Marie,
 
Vámi citovaná část tiskové zprávy se zřejmě týkala programového prohlášení vlády. Nemyslím si, že bych se měl vyjadřovat k mediálním cvičením pana Bartoše, považoval bych to za zbytečné.  

K Vašim otázkám bych si dovolil odpovědět následovně. Skutečnost, že se něco neobjeví v programovém prohlášení vlády ve formulaci, jakou si někdo jiný představuje, ještě nemusí nutně znamenat, že bude postoj vlády k takové záležitosti negativní. Jednoduše není možné v rámci jednoho dokumentu, jakým je programové prohlášení vlády, uspokojit všechny.

Dále se ptáte, proč jsme ještě nepředložili určitý zákon. V této chvíli je situace taková, že ANO je jedinou stranou ve vládě, která ještě nemá a zřejmě ani nebude mít důvěru. Proto lze předpokládat, že předkládání legislativních návrhů bude v plné míře dělat až vláda příští, tedy snad vláda s důvěrou. Vládní strana by měla své návrhy předkládat jako návrhy vládní se splněním veškerých legislativních postupů a náležitostí, což je časově mnohem náročnější než podání návrhu poslaneckého. Také jen samotná příprava vládní legislativy nějakou chvíli trvá. Vyčítat nám, že jsme ještě nepředložili určité zákony, je minimálně velmi předčasné.
S pozdravem,
 
Karel Tureček