Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.01.2023 4:31:00

Rozpory v názorech Premiéra Fialy před třemi lety a nyní

Rozpory v názorech Premiéra Fialy před třemi lety a nyní

Komentář na facebookovém profilu k vývoji názorů premiéra Fialy na Evropskou unii

 Naše pravda, jediný týdeník, který neřídí miliardáři nebo zahraniční vlastníci, se blíže podíval na zoubek premiéru Fialovi. A je to pěkné číslo! Teda hodně jich inkasovala jeho neziskovka, ale ještě zajímavější jsou jeho politické přemety. A tady už se dostáváme k rozporům mezi Fialovými názory tehdy a nyní.

V tři roky staré publikaci Konzervatismus dnes: politika, společnost a zdravý rozum v době nerozumu (Brno, 2019), kterou napsal společně s F. Mikšem, tvrdí, že pro Evropskou unii existují jen dva scénáře, "buď se integrace začne rozvolňovat a členské země EU si některé pravomoci, které předaly Unii, vezmou zpět. Anebo bude prohlubování spolupráce pokračovat, ale v tom případě se EU rozpadne."

Dnes by to tento liberálně-konzervativní politik, jak se tituluje, už těžko napsal či prohlásil. Ani trochu mu nevadí, že Evropské unii předává náš stát jednu kompetenci či pravomoc za druhou. Prakticky to dokazuje česká vláda nyní v přímém přenosu, kdy tvrdí, že ceny energií nemůžeme sami řešit, pouze jak určí Evropská komise v čele s Němkou Ursulou von der Leyenovou.

Více o Petru Fialovi najdete ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama