Ing. Klára Dostálová

  • BPP
  • Královéhradecký kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.06.2021 19:38:00

Výstavbu rozhledny na Králickém Sněžníku prověříme přímo na místě

Výstavbu rozhledny na Králickém Sněžníku prověříme přímo na místě

Ministerstvo pro místní rozvoj ve spolupráci s Ministerstvem životního prostředí prověří dodržování podmínek ochrany přírody při výstavbě rozhledny na vrcholu Králického Sněžníku.

 Ministryně Klára Dostálová a ministr Richard Brabec se dohodli na provedení kontroly přímo na místě.

„Ministerstvo pro místní rozvoj bedlivě sleduje dodržování veškerých pravidel. Pro důkladné ověření situace jsem se nadto dohodla s ministrem životního prostředí Richardem Brabcem na ustavení pracovní skupiny tvořené zástupci MMR, MŽP a kontrolorů, která prověří dodržování podmínek smlouvy pro zajištění ochrany životního prostředí při výstavbě rozhledny na vrcholu Králického Sněžníku přímo na místě. Protože jde o území Polské republiky, MMR požádalo polskou stranu o provedení kontroly a přizvání členů české pracovní skupiny,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

„Podle informací, které má Ministerstvo životního prostředí k dispozici, výstavba rozhledny zřejmě neprobíhá v souladu s vydanými povoleními a pochybnosti budí i posouzení dopadu pozdějšího provozu na vzácné přírodní území vyhlášené jako evropsky významné lokality NATURA 2000. Proto chceme jednak celou situaci posoudit na místě, jednak žádáme polskou stranu o prošetření aktuální situace, ale také o posouzení vlivu budoucího zvýšení počtu návštěvníků na vrcholu Králického Sněžníku,“ doplňuje ministr životního prostředí Richard Brabec.

Termín společné kontroly byl navržen na 22. 6. 2021. Kontrolní skupina prověří dodržování podmínek ochrany přírody včetně reálného stavu staveniště a další skutečnosti, které uvádějí ochránci přírody, přímo na místě.

Ministerstvo pro místní rozvoj tak reaguje na výzvy řady organizací na ochranu životního prostředí, kterých za poslední rok obdrželo několik.

Rozhlednu staví polská strana v rámci programu přeshraniční spolupráce INTERREG V-A ČR-Polsko a bude umístěna na polském území. Projekt byl schválen monitorovacím výborem programu jak polskou, tak českou částí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama