Ing. Kristýna Zelienková

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,06. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.09.2014 20:47:00

U množíren zvířat jsou nutné legislativní změny, které by zvířata více chránily

U množíren zvířat jsou nutné legislativní změny, které by zvířata více chránily

Vyjádření poslankyně Kristýny Zelienkové k množírnám psů

Když mě před časem zastavil neznámý člověk na půdě sněmovny s otázkou, co si myslím o množírnách psů a kšeftování s nimi, byla jsem až po uši ponořena do jiného tématu. Šlo o novelu zákona o povinném ručení, která má zabránit neoprávněnému vymáhání pokut, více viz zde. Česká kancelář pojistitelů (ČKP) ve sněmovně vyvolala obrovský tlak, aby novele zabránila a já jsem se snažila, abychom jejich lobingu nepodlehli. V sázce byly stovky milionů, byl to velký stres a šlo o čas.

Tolik na vysvětlení okolností. Udělala jsem politickou chybu, když jsem se tehdy ihned nepřepnula na jiné téma. Stále se v tomto ohledu mám co učit. Horší je, že jsem se také dotkla řady lidí. Je mi to velice líto.

Tím spíše, že jsme doma vždy měli domácí zvířata, psy i kočky, která pro mě vždy byla obohacující součástí života. Vždy jsem se ke zvířatům chovala laskavě a stála na straně lidí, kteří bojují o jejich právo na jejich bezpečný a důstojný život. Jako malý fragment dokazující můj vztah by mohla posloužit tahle akce, kterou jsem v Berouně organizovala. Lidé, kteří mě znají, mohou mou vnitřní integritu potvrdit.

Co se týče samotného tématu množíren zvířat: naprosto souhlasím, že jsou nutné legislativní změny, které by práva zvířat jednoznačně více chránily. Jsem připravena je aktivně podporovat a spolupracovat s organizacemi a jednotlivci, kteří se ochranou práv zvířat vážně zabývají.

Ing. Kristýna Zelienková
poslankyně Parlamentu České republiky
místopředsedkyně Výboru pro evropské záležitosti

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama