Ing. Ladislav Kos

  • HPP 11
  • Praha 11
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.04.2019 9:06:30

Proč pirátská radní pro školství nepodporuje konec hazardu na Praze 11?

Proč pirátská radní pro školství nepodporuje konec hazardu na Praze 11?

Na Zastupitelstvu MČ Praha 11 dne 28.3.2019 byl mezi body navrženými na doplnění programu jednání rovněž bod „Nulová tolerance hazardu na Praze 11“.

 

Proti zařazení tohoto bodu na jednání hlasovali pouze dva zastupitelé z Pirátské strany, radní pro dopravu Martin Duška a radní pro školství Zuzana Ujhelyiová.

Proč pirátská radní Ujhelyiová hlasovala proti návrhu tohoto bodu, ve kterém mělo ZMČ konstatovat, že hazardní jevy přináší patologické jevy jako zadlužování, krádeže, rozpad rodin i obecnou kriminalitu a mělo požádat Radu MČ P11, aby navrhla hl.m.Praze změnu vyhlášky č.10/2015 s návrhem nulové tolerance hazardu na P11?

Proč pirátská radní Ujhelyiová hlasovala proti návrhu bodu, který by např. umožnil v těsné blízkosti metra Háje zrušit osm! hazardních provozoven, kolem kterých chodí každodenně děti z jihoměstských škol? Proč jako radní pro školství nechce chránit děti před negativními vlivy agresivního herního průmyslu?

Na tyto otázky pirátská radní pro školství Ujhelyiová neodpovídá a mlčí.

Druhým zastupitelem, který hlasoval proti projednání nulové tolerance hazardu byl pirátský radní Martin Duška. Své hlasování zdůvodnil na FB: „Pirátská strana respektuje osobní svobodu jednotlivce. Jsme komunální politici, kteří mají rozvíjet naše město. Nechceme lidem mluvit do života a do toho, jakým způsobem mají nakládat se svými penězi. Jsme liberálové. Pokud dochází k problémovému chování v okolí podniků provozující hazardní hry, pojďme společně tyto problémy řešit. Prosíme, nevnucujte nám Váš program prohibice hazardu.“

Jak z formy prohlášení vyplývá, není to pouze názor radního Dušky, ale minimálně prohlášení Pirátů Praha 11. Znamená to, že jim nevadí všechny negativní jevy s hazardem spojené, že jsou a budou „liberálové“ za každou cenu i v této kontroverzní oblasti?

Je to skutečný názor Pirátů nebo projev amaterismu či neznalosti Pirátů na Praze 11 nebo je to dokonce vypočítaný koaliční kalkul, neboť všechny ostatní strany v koalici s Piráty na Praze 11 jsou nejen pro zachování počtu hazardních provozoven, ale dokonce pro jejich rozšíření? A Piráti na P11 už několikrát dokázali, že pro udržení se v koaličních křeslech na radnici jsou ochotni udělat leccos. Pak by hlasování pirátské radní pro školství Ujhelyiové a radního Dušky bylo obzvlášť napováženou.

Bod „Nulová tolerance hazardu na Praze 11“ se tak na ZMČ neprojednal, díky Pirátům i zastupitelům z dalších stran koalice (ODS, TOP09/STAN, ANO), kteří pro bod nehlasovali nebo se hlasování zdrželi. Hnutí pro Prahu 11 bude nulovou toleranci hazardu nadále prosazovat i proto, že je to vůle občanů o které svědčí i 400 podpisů sebraných během dvou dnů petiční akce proti hazardu na Praze 11.

Paradoxem je, že ve stejný den, tedy 28.3.2019, zavřela na Praze 7 poslední hazardní provozovna, která ještě na MČ fungovala. Boj proti hazardu zde vyhlásili již v r.2014.

Co asi této ochutnávce z pirátské kuchyně na Praze 11 asi říká pirátská poslankyně Olga Richterová, která se v Poslanecké sněmovně snaží vytvářet zákony na ochranu dětí i celých rodin před jevy, které je ohrožují?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama