Ing. Lidie Vajnerová, MBA

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.07.2016 10:30:02

Okres Turnov – A proč ne?

Okres Turnov – A proč ne?

V posledních týdnech nabírá na intenzitě debata týkající se změny statutu města Turnov na okresní město. Nejviditelnějším zastáncem této změny je turnovský starosta Tomáš Hocke, který by si asi rád vybudoval svého druhu pomník.

Takhle řečeno to nezní právě přátelsky, ale osobně na tom zas tak nic extra špatného nevidím, spíš mi to přijde jako dobrý nápad.

Turnov o svůj „okresní“ status přišel při reformě v roce 1960. Turnováci to špatně nesli už tenkrát a nelíbí se jim to dodnes. Ještě menší radost z aktuálního uspořádání mají obyvatelé okolních obcí, kteří musejí velmi dobře plánovat, na jaký úřad se chystají, protože míří velmi často zásadně různým směrem. Své by o tom mohli vyprávět třeba Maloskaláci, kteří na některé úřady jedou do Turnova, ale na sociálku musejí do Jablonce nad Nisou a na úřad práce zase do Železného Brodu.

Málo se ví, že se blíží zákonná úprava, která současný stav uspořádání státní správy a místní samosprávy nadlouho zakonzervuje. Takže buď Turnováci svůj boj vyválčí nyní anebo se jim na delší dobu „zavřou dveře“. Za sebe můžu říct, že jim držím palce a pokud mé seskupení v podzimních krajských volbách uspěje, ráda jim v této aktivitě pomohu.

Normal 0 21 false false false CS JA X-NONE
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama