Ing. Lukáš Bartoň, Ph.D.

  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.03.2019 15:34:00

Letošní vodácká sezóna už bez zbytečné šikany

Letošní vodácká sezóna už bez zbytečné šikany

Sněmovna včera ve třetím čtení schválila pirátský návrh na změnu zákona o vnitrozemské plavbě, který dekriminalizuje pití alkoholu u vodáků.

Díky tomu už příští sezonu nebudou vodáci nadále trestáni za chování, při kterém nikoho neohrožují. Respektovat budou muset Sněmovnou určenou horní hranici půl promile alkoholu v krvi pro vůdce malých plavidel.

„Schválení novely považuji za krok správným směrem – snižuje poněkud přehnanou represi ze strany státu vůči vodákům a podporuje svobodné rozhodování jednotlivce. Lidé již nebudou trestáni vysokými pokutami za to, když si v létě na vodě dají pivo v momentě, kdy nikoho neohrožují,“ uvedl předkladatel návrhu Pirát Lukáš Bartoň.

Novela nezbavuje vodáky povinnosti dodržovat zákony, které se plavby týkají. V zákonu o vnitrozemské plavbě zůstává paragraf, který policii nebo Státní plavební správě umožňuje zakázat plavbu osobě, která je pod vlivem alkoholu. I nadále zůstávají v platnosti ustanovení o dalších předpisech, například trestní zákoník, který hovoří o ohrožení ostatních osobou, která je vlivem alkoholu nezpůsobilá ovládat plavidlo.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama