Ing. Marian Jurečka

  • KDU-ČSL
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,06. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.09.2022 2:25:00

Já jsem svoji funkci nezneužíval

Já jsem svoji funkci nezneužíval

Projev na 36. schůzi Poslanecké sněmovny 2. září 2022 – Projednání návrhu na vyslovení nedůvěry vládě České republiky

 Dobré dopoledne, paní předsedající, kolegyně, kolegové,

já jsem v tom včerejším vystoupení, o kterém tady teď poměrně dlouze pan předseda Andrej Babiš hovořil, mluvil víceméně o věcech, které jsou fakty. Já jsem mluvil o tom, že jste podle slovenského soudu byl spolupracovníkem StB, mluvil jsem o kauze korunových dluhopisů, mluvil jsem o dalších věcech, které jsou prokazatelně dohledatelné, že vy jste ten, kdo má soud 12. září, jste bývalý premiér a člen vlády, který byl trestně stíhán a je trestně stíhán, zatímco z této vlády nikdo takovou kauzu za sebou nemá. A mluvil jsem o dalších věcech, které jsou ve veřejném prostoru zdokumentovány.

Pokud mluvíte o mé osobě a mluvil jste tady o tom, že já jsem něco zneužil a podobně, pokud jste o tom přesvědčen a nečerpáte jenom píárově z těch titulků, tak vás poprosím, běžte po tom, podejte ty důkazy, dejte podnět k šetření u policie, jinak je to opravdu potom mlácení prázdné slámy. Já jsem vždycky říkal, že jsem připraven ty věci vysvětlovat, byl jsem také na policii, podal vysvětlení, byl jsem jako svědek u soudu, nemám s tím vůbec žádný problém. Jestli vy ty argumenty máte, máte nějaká nová zjištění, tak je dejte.

Já jsem svoji funkci nezneužíval, systém záštit byl nastaven za ministrů přede mnou, mají je a mají i jiná ministerstva. Jestli závidíte peníze, které dostali malí chovatelé, které dostaly malé obce, které dostala zájmová sdružení v rámci agrárního sektoru, tak jako potom tomu nerozumím. Byly to peníze, které tyto organizace opravdu v rámci svých aktivit, které dělaly, tak byly za prvé vděčné a za druhé to mělo velký smysl. Nakoupilo se za to třeba vybavení pro výstavy sdružení chovatelů na Moravě i v Čechách. Takže to jsou konkrétní věci a přiznám se, abych tady komentoval některé bulvární titulky, tak k tomu se tady nesnížím.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama