Ing. Marian Jurečka

  • KDU-ČSL
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.04.2021 10:21:00

Podle EPP porušuje Andrej Babiš unijní i českou legislativu

Podle EPP porušuje Andrej Babiš unijní i českou legislativu

Komentář na facebookovém profilu k požadavku přezkoumání podmínek EU na ochranu rozpočtu

 Důležité! European People's Party (EPP) požaduje zahájení historicky prvního přezkoumání dodržování podmínek EU na ochranu rozpočtu. Důvodem je konečný závěr auditní zprávy o střetu zájmů našeho premiéra.

Monika Hohlmeier, předsedkyně výboru Evropského parlamentu pro rozpočtovou kontrolu, která vedla misi Evropského parlamentu do Česka s cílem zjistit, jak je v něm předcházeno střetu zájmů, říká: „Všechny doposud otevřené otázky jsou již zodpovězeny. Konečný a nyní i veřejný závěr Komise je, že Andrej Babiš porušuje jak unijní, tak českou legislativu. Tím, že Česko nepředchází a nepostihuje střet zájmů českého premiéra, nedodržuje legislativu EU a režim podmíněnosti na ochranu rozpočtu Unie. S cílem ochránit rozpočet, by Komise nyní měla tento mechanismus spustit.“

Poslanecký klub EPP požaduje po Komisi, aby přezkoumala zneužívání fondů ve prospěch českého premiéra, selhání české administrativy a nečinnost českého justičního systému.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama