Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.09.2017 3:55:26 - Vladimír Boštík

D 35

Dobré brzké ráno pane poslanče tvrdíte že vaší zásluhou se staví D35.Už je znám dodavatel když tvrdíte že se začne stavět do konce roku?Já bych to tak jednoznačně neviděl.Co se týká úseku do Ostrova tak spojit provoz D35 a I/17 na jednu silnici se mi zdá že někdo to nedomyslel.Teď při opravě Nová Ves u Zámrsku a Tyníštko se svedla doprava z Jaroslave přes Radhošť a ve Stradouni nájezd na I/17 a to byl jen jeden směr tak to bylo dost drastické. Ve Stradouni nešlo přejít ani silnici myslím že by se mělo pokračovat až do Vysokého Mýta.Jsem bývalý starosta Vraclavi a končil jsem v roce 2002.Už tehdy jsem jezdil do Holic na porady ohledně výstavby tehdá R 35.Pružnost je opravdu skvělá od té doby jsme se posunuli po pátnácti letech k archeologickému průzkumu.Doufám že se dožiju až se svezu po celé D 35. Děkuji za možnost Vám položit dotaz. Vladimír Boštík

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.09.2017 11:04:44 - Ing. Martin Kolovratník
 Dobrý den pane Boštíku.
Díky za cílené dotazy, je vidět, že jste byl  zkušeným starostou a region dobře znáte. K termínu: v tuto chvíli probíhá soutěž. ŘSD mělo obálky původně otevřít v druhé půlce srpna, termín se však stále posouvá. Stojí za tím dotazy uchazečů, žádosti o upřesnění a úpravy podmínek. Jsem k tomu kritický, osobně jsem v dubnu t.r. prosazoval, aby ŘSD kvalifikaci zpřísnilo na zkušené dodavatele. Bohužel UOHS ve snaze být co nejvíc otevřený nařídil, ať nic nezpřísňujeme a takhle to dopadlo. Je to pro mě velké téma. Ať tak nebo tak, jsem ale optimista. Aktuálně počítáme s tím, že soutěž se uzavře do začátku října. Je tedy velmi reálné, že během podzimu se vybere, předá se staveniště a akce začne (nehledě na termín voleb). Obavy z místního řešení u silnice I/17 mám také. Je to ale ta nejméně špatná ze všech variant. Prostě musíme najít napojení nové dokončené dálnice na starou silnici. A být trpěliví. Jediným řešením je snaha co nejdříve dotáhnout územní rozhodnutí i na dalších úsecích a pokračovat ve výstavbě. A poté v provozu (byť provizorním) třeba ve dvou pruzích. Takhle se třeba postupně několik let dokončovala D11 v úseku od Poděbrad kolem Chlumce až do  HK a docela   to fungovalo…

K termínu - věřte mi, že i pro mě je to strašně dlouhá doba. Za to ale můžeme děkovat předchozím vládám a politickým reprezentacím jak státu, tak i kraje. Pouze se  handrkovali o to, kudy dálnice povede (pamatujete si na hádky severní x jižní varianta?), zdrželi tím stavbu nejméně o deset let. 

Za sebe mohu konstatovat, že jsem to zrychlil:  v roce 2013 nebylo vykoupeno 1400 pozemků a dnes máme všechny. A PS: založil jsem spolek, který funguje, odkaz zde: http://www.d35spolek.cz/   Nechcete se stát členem? Je to zdarma a nepolitické a odborníky se znalostmi jako jste vy, moc potřebujeme!