Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.09.2017 14:51:01 - susan

stávka

Platy učitelů, lékařů, policistů, hasičů .... by se měli určitě zvednout, o tom žádná. Ale není přeci možné, aby před volbami nebo jako třeba teď, když děti nastupují do školy, zkoušeli politiky vydírat a slušné lidi si brát jako rukojmí.Můj dotaz - jak tomu budete chtít zabránit - předejít?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.09.2017 11:05:21 - Ing. Martin Kolovratník
Dobrý den,
osobně si nesmírně moc vážím lidí, kteří vykonávají tato náročná povolání a vím, že odvádějí tvrdou práci. Dokonce to pociťuji na vlastní kůži, protože moje manželka je také učitelka. Je potřeba si přiznat, že tato oblast je dlouhodobě přehlížena. Například učitelé (velmi aktuální téma) určitě nedostávají takové mzdy, jaké si zasluhují. Osobně vnímám navyšování platů učitelů jako investici do naší budoucnosti a nemyslím si, že je nutné těmto tendencím a snahám zabraňovat. Jedná se o přirozený tlak zaměstnanců, kteří usilují o navýšení finančních prostředků. Na druhou stranu je potřeba si prostě přiznat, že státní kasa „není bezedná“ a rozhodně bych byl nerad, pokud bychom se vydali cestou financování těchto výdajů skrze navyšování státního dluhu. Jsem v tomto případě zastánce „zlaté střední cesty“, tedy řešení které přinese postupné a pravidelné navyšování mezd těmto zaměstnancům.