Ing. Mgr. Irena Ropková

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.09.2016 15:33:00

Inkluze se v pražském školství týká sedmnácti žáků. Obavy kritiků byly neopodsta

Inkluze se v pražském školství týká sedmnácti žáků. Obavy kritiků byly neopodsta

Podle informací, které má hlavní město k dispozici, došlo v souvislosti s novelou školského zákona týkající se inkluze k 1. 9. 2016 v sedmnácti případech k přechodu žáků s lehkým mentálním postižením.

 Podle informací, které má hlavní město k dispozici, došlo v souvislosti s novelou školského zákona týkající se inkluze k 1. 9. 2016 v sedmnácti případech k přechodu žáků s lehkým mentálním postižením z bývalých praktických škol do takzvaných běžných základních škol. Uvedla to radní hlavního města Prahy pro oblast školství a evropské fondy Irena Ropková (ČSSD).

Celkem patnáct škol zřizovaných hlavním městem Prahou, které nesly do 31. 8. 2016 označení školy praktické, odevzdalo informace o počtu žáků, kteří k počátku tohoto školního roku nastoupili do škol hlavního vzdělávacího proudu. „Podle informací, které máme od ředitelů, se jedná o pouhých sedmnáct žáků v celém hlavním městě. Obavy kritiků inkluze, že dojde k masivním přesunům žáků, se tak jednoduše nenaplnily,“ uvedla radní Irena Ropková.

Současná městská rada se v programovém prohlášení zavázala maximálně podpořit integraci dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami. „Závazek plníme zejména podporou finančního zajištění pozice asistenta pedagoga. V období září až prosince 2016 podpoří hlavní město celkem 238,05 přepočtených úvazků asistentů pedagoga pro celkem 460 dětí na školách zřizovaných hlavním městem Prahou a 713,1 přepočtených úvazků pro celkem 1200 dětí na školách zřizovaných městskými částmi,“ dodává Ropková.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama