Ing. Michael Canov

  • SLK
  • Liberec
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.02.2021 14:29:00

Ruští vědci jsou světovou špičkou, tak to prostě je

Ruští vědci jsou světovou špičkou, tak to prostě je

Komentář na facebookovém profilu k ruské vakcinační látce Sputnik V a Miloši Zemanovi.

"DODÁVKA VAKCÍNY SPUTNIK. Prezident Miloš Zeman má od svého ruského protějšku Vladimira Putina slíbenou dodávku ruské vakcíny Sputnik proti covidu-19, uvedla dnes večer CNN Prima News. Ruského prezidenta o ni Zeman podle televize požádal dopisem po dohodě s premiérem Andrejem Babišem (ANO). Certifikace vakcíny by prezidentovi stačila od Státního ústavu pro kontrolu léčiv (SÚKL)."

Já souhlasím. Také by mě stačila certifikace od našeho SÚKL.  Pouze  doporučuji, aby se předem deklarovalo, že touto vakcínou budou očkováni jen ti co chtějí být či se nebojí být očkováni právě touto vakcínou. . 

Ano, zřejmě hraje Rusko hru, že se chce domluvit s jednotlivými zeměni EU a ne s EU jako celkem. Ale tady jde o desetitisíce životů českých lidí, o statisíce nemocných a o miliony těch, kterým lockdowny ničí životy, o kriminál ve vlastním bytě, obci a okresu. A já osobně, čerpajíc informace ze všech možných dostupných zdrojů, si dokonce si myslím, že je  vakcína Sputnik V objektivně nejlepší na světě.

A tipoval jsem to již před půl rokem, za sebe totiž o kvalitě ruské biochemické vědy vůbec nepochybuji, byť jsou jí schopni i brutálně zneužít ke státem řízenému dopingu či k novičoku.

Dějiny chemie (v celé její šíři), které léta studuji, to jasně dokazují již několik staletí, a jen tak pro zajímavost, z posledních šesti, před pár lety vyrobenými chemickými prvky, tři nesou jména po ruských vědcích či dokonce po hlavním městě 114 Flerovium, 115 Moscovium a 118 Oganesson. Proč asi?  Protože ruští vědci jsou světovou špičkou, tak to prostě, bez ohledu na ideologii, je.  

ZDE

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama