Ing. Michael Canov

  • SLK
  • Liberec
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.02.2019 19:51:00

To opravdu chcete posloužit komunistům jako užiteční idioti?

To opravdu chcete posloužit komunistům jako užiteční idioti?

Projev na 6. schůzi Senátu dne 27. 2. 2019 k návrhu zákona, kterým se mění zákon o majetkovém vyrovnání s církvemi a náboženskými společnostmi.

Vážený pane předsedající, vážené kolegyně, vážení kolegové. Přestože vlastně souhlasím se všemi kolegy, kteří tady vystoupili přede mnou, považuji za možné, aby zde zazněl hlas politického hnutí, které reprezentuji jako jeho první místopředseda z hnutí Starostové pro Liberecký kraj, a také aby tady zazněl hlas přesvědčeného ateisty, kterým jsem.

Předevčírem bylo 25. února. Byl to den, kdy se komunisté ujali moci, kdy se Klement Gottwald spokojený vrátil z Hradu. 14. června se stal prezidentem a nechal si sloužit mši Te Deum kardinálem Beranem.

A pak se začalo přitvrzovat. Komunisté začali pronásledovat církve, jejich představitele i věřící. Spoustu z nich vyhnali ze země, spoustu jich zavřeli, dopustili se vražd včetně justičních. A začali krást jejich majetek. Oni nejen, že ho kradli, oni ho v řadě případů naprosto totálně zničili, zdevastovali.

A nyní, když se před třiceti lety podařilo jejich režim svrhnout, třicet let poté nestydatě, v rozporu s Ústavou a v rozporu s demokratickým státem se snaží část majetku církví ukrást znovu. To je naprosto nepřijatelné a je mi z toho opravdu fyzicky špatně.

Ovšem je nutné si připustit, že sami by toho v Poslanecké sněmovně nedosáhli. A proto se takto na dálku obracím na poslance sociální demokracie: Copak vy jste, přátelé ze sociální demokracie, zapomněli, že komunisté pronásledovali i vás, že řadu sociálních demokratů také vyhnali ze země, také věznili, mučili a justičně popravili? A nyní chcete komunistům sloužit?

Nezlobte se, ale Zdeněk Fierlinger by z vás měl radost!

Pokud svůj názor nechcete změnit a nezměníte, až se k vám vrátí návrh tohoto zákona zpátky do sněmovny, pak by, přátelé, sociální demokraté, poslanci sociální demokracie, bylo snad nejlepší, abyste následovali Zdeňka Fierlingera a byli z vás zase soudruzi.

Vážení poslanci. Akce nespokojených občanů 2011. Zaregistroval jsem, že někteří z vás se při hlasování v Poslanecké sněmovně úmyslně odregistrovali, a myslím, že jich bylo až sedm v čele s paní Dr. Válkovou, a tři nehlasovali.

Proboha, přidejte se i ostatní... To opravdu chcete posloužit komunistům jako užiteční idioti? Aby se to pak nevymstilo. Oni opravdu nezapomněli zakroutit krkem, jak se kroutí krkem z Moskvy...

A na závěr se obracím i na poslance Strany přímé demokracie Tomio Okamury. Když toto hnutí ve svém svatém boji proti islámu se zaštiťoval všude možně křesťanskými tradicemi a židovskými tradicemi v celé Evropě, a v ČR zejména.

A nyní, když narazilo tvrdé na tvrdé a vznikla možnost, jak protiústavně ukrást křesťanským církvím a židovské obci část majetku znovu, tak jste se k tomu přidali? To má snad znamenat obrat vaší politiky o 180 stupňů? Pokud ano, pak doporučuji Tomio Okamurovi, aby vyčíslil, kolik se za ukradené peníze křesťanským církvím a židovské obci dokáže postavit nových mešit...

Vážené kolegyně, vážení kolegové. Jsem pyšný na Senát! V předtuše toho, jak rozhodne a jak drtivě rozhodne. Ale znova se obracím na poslance ČSSD, akce nespokojených občanů 2011 a Strany přímé demokracie Tomio Okamury. Vzpamatujte se a nechtějte, aby český Parlament jako celek ostudně schválil tento nemravný protiústavní zákon.

Děkuji za pozornost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama