Ing. Michael Canov

  • SLK
  • Liberec
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.04.2019 11:45:33 - R.Viglas

Volební právo od 16

Proč jen pro komunální volby? Nesnižujete tím jejich význam? Možná kdyby to bylo jen na nějaké malé vesničce, kde se všichni znají, tak to chápu. Ale ve městě i třeba o 20 tisících lidí se stejně neznáte. Podle mě je to chaotické. A jak by to bylo třeba v referendum? To by šlo taky hlasovat od 16? A když už, proč se nesníží obecně trestněprávní odpovědnost na 16 let? Dnes bohužel třeba 16 letí páchají docela hrozné trestné činy a spoléhají na to, že jsou mladiství. A co třeba hranice pro konzumaci alkoholu nebo možnost řídit auto? Proč by toto všechno nešlo od 16?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.04.2019 15:10:39 - Ing. Michael Canov
Dobrý den, úvodem si dovoluji poznamenat, že jsem členem a 1. místopředsedou samostatného politického hnutí Starostové pro Liberecký kraj, které se předmětnou otázkou nikdy nezabývalo. Nejsem tedy členem politického hnutí Starostové a nezávislí, jehož předseda prezentoval názor, s kterým polemizujete, tj. právo volit v komunálních volbách od 16 let. Já tento názor nesdílím a jsem pro zachování dosavadní hranice 18 let.