Ing. Michaela Šojdrová

  • KDU-ČSL
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.10.2015 5:28:00

Michaela Šojdrová protestuje v EP proti odebrání synů Michalákových

Michaela Šojdrová protestuje v EP proti odebrání synů Michalákových

Europoslankyně Michaela Šojdrová (KDU-ČSL) dnes na plenárním zasedání Evropského parlamentu upozornila na zásadní vývoj v případě bratrů Michalákových, kdy norské úřady rozhodly o odebrání rodičovských práv matce Evě Michalákové.

Mladší z chlapců byl současně předán k adopci. Šojdrová vyjádřila rozhořčení a zklamání nad danou situací a naléhavě apelovala na Evropský parlament, aby se na své příští schůzi ještě tento měsíc případem zabýval v rámci ústní otázky na Evropskou komisi, která se týká práv dětí.

„V souvislosti s migrační krizí je správné, že se zasazujeme o to, aby rodiny uprchlíků mohly být spolu. O to více je viditelná paradoxní nespravedlnost, že nejsme schopni prosadit právo dětí na své vlastní rodiče v případě občanů ČR a EU,“ uvedla Šojdrová.

Michaela Šojdrová se dlouhodobě zabývá naplňováním Úmluvy OSN o právech dítěte a opakovaně v Evropském parlamentu upozorňuje na porušování práv dětí i ve vyspělé Evropě.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama