Ing. Michaela Šojdrová

  • KDU-ČSL
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.11.2015 21:26:07

Miloš Zeman zneužil 17. listopad

Miloš Zeman zneužil 17. listopad

Europoslankyně Michaela Šojdrová spolu s dalšími kolegy z Evropského parlamentu zaslala prezidentu Miloši Zemanovi dopis, ve kterém jej kritizují za jeho chování 17. listopadu na Albertově.

„Způsob, jakým si Miloš Zeman přivlastnil prostor na Albertově 17. listopadu, považuji za nepřijatelný a odporující hodnotám svobody a demokracie. Miloš Zeman se bohužel nechová jako odpovědný evropský politik. Zdá se, jako by si neuvědomoval vážnost situace pro Českou republiku i Evropskou unii jako celek," vysvětluje Šojdrová.

„Jako poslankyně Evropského parlamentu dlouhodobě obhajuji v dnešní uprchlické krizi spojení solidarity s bezpečností, neboť obavy občanů jsou oprávněné a je povinností politické reprezentace bezpečnost vlastních obyvatel zabezpečit. Ve chvílích po pařížských útocích si dokonce myslím, že bezpečnost má prioritu. Rovněž požaduji aktivní boj proti projevům extrémního islámu a všem příčinám bezpečnostních rizik na úrovni Evropské unie. Odmítám však zneužívání těchto témat k projevům nesnášenlivosti, snižování lidské důstojnosti a k lacinému populismu," vysvětluje svůj postoj česká europoslankyně.

„Hlava státu by měla být v těžkých časech svorníkem. Současná hlava státu dle mého svými kroky tento požadavek nenaplňuje," uzavírá Michaela Šojdrová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama