Ing. Michaela Šojdrová

  • KDU-ČSL
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.02.2015 11:52:00

Pozdě, ale přece. Ministerstvo doplatí studentům stipendium za kurzy CTY

Pozdě, ale přece. Ministerstvo doplatí studentům stipendium za kurzy CTY

Zpráva na kterou mnozí čekali. Máme však jásat? Ani ne. Vždyť kdo by měl radost z podpory, o které se ministerstvo školství vyjádřilo, že je zbytečně drahá, riskantní a neefektivní? Ale lepší něco, než nic.

 Ministerstvo snížením původně avizované částky omezilo přístup dalším studentům. Přesto jsem ráda za ty studenty, kteří již investovali své peníze a čas a neměli dodnes jistotu, že MŠMT doplatí zbývající část.

Jediné, co mne na této smutné zkušenosti potěšilo, byla odvaha ředitelů, učitelů i žáků, kteří stáli za svým přesvědčením. Dnes se v pedagogické profesi bohužel řada lidí bojí otevřeně říct svůj názor, protože riskují postavení, kariéru a vystavují se riziku, že jim to někdo (doslova) spočítá. Velmi si jejich příkladu vážím, protože slušně, ale vytrvale stáli za svojí pravdou.

To je důvod, proč jsem ještě v politice a proč věřím, že náš vzdělávací systém není, někdy navzdory centrálnímu vedení, špatný.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama