Ing. Michaela Šojdrová

  • KDU-ČSL
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.01.2015 11:52:00

Všechny děti mají právo na stejně kvalitní vzdělání

Všechny děti mají právo na stejně kvalitní vzdělání

Náš školský zákon, ale i praxe samotných škol toto právo naštěstí respektuje a snaží se je naplňovat. Děje se tak rovněž díky iniciativě pracovišť vysokých škol, občanských sdružení a za podpory evropských fondů a jiných dodatečných zdrojů.

 Inkluzivní formy vzdělávání  se daří prosazovat. Není to lehké, protože finančních prostředků se nedostává a protože společnost je nastavená spíše selektivně. Ale i přesto dobré výsledky v této oblasti máme. Pokud o nich nevíte, měl byste se s nimi seznámit.  Obětaví učitelé a jejich asistenti, kteří se s dětmi doučují, vymýšlejí pomůcky a programy a pomáhají dětem překonávat jejich bariéry, za které nemohou.

Další odsuzující rozsudek Evropského soudu pro lidská práva nám, pane prezidente, nehrozí. Teď ale nevím, jestli si to vlastně přejete?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama