Ing. Michal Dvouletý, MBA

zastupitel Zlínského kraje a města Uherské Hradiště
  • Soukromníci
  • Zlínský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.10.2017 8:18:19

Dvouletý (Soukromníci): Kníže Svatopluk měl pravdu. Společně budeme silnější

Dvouletý (Soukromníci): Kníže Svatopluk měl pravdu. Společně budeme silnější

Strana soukromníků ČR prokázala schopnost spolupracovat a spojit síly

Pravice je roztříštěná a je dobře, že se opět začalo intenzivně mluvit o integraci a posílení schopnosti blížíš spolupráce mezi pravicovými stranami. Snaží se o to Petr Fiala (http://bit.ly/2iuSNLg), za nos se chytají představitelé STAN, KDU-ČSL, ale i TOP09 (http://bit.ly/2yOaKKK), kteří možná propásli šanci na historický úspěch.

A své o tom velmi dobře ví také Strana soukromníků. Právě Soukromníci a schopnost ODS poprvé ve své historii připustit takto těsnou předvolební spolupráci byly příčinou toho, že se ODS s podporou Soukromníků stala druhou nejsilnější politickou formací v naší zemi. Obě strany totiž vyslaly voličům dva velmi důležité vzkazy. Jednak to, že jsou schopni se spojit, domluvit a dobře spolupracovat, a jednak to, že Soukromníci mohou být skutečnými garanty a politickou sebeobranou pro statisíce živnostníků, malých podnikatelů a všech aktivních a pracovitých lidí v naší zemi. A to ve chvíli, kdy Andrej Babiš a jeho posluhovači rozpoutali třídní boj právě proti této skupině lidí, bylo velmi důležité a racionální rozhodnutí.

A navíc schopnost netříštit síly a raději hledat předvolební konsensus je pro Soukromníky do značné míry příznačná. V loňských krajských volbách Soukromníci kandidovali společně se Svobodnými. A například ve Zlínském kraji již před téměř dvěma lety usilovali o sestavení dokonce širší předvolební koalice ve složení Soukromníci, Svobodní, ODS a TOP09.

Určitě proto pokládám za správné pokračovat v diskusích o způsobech a modelech integrace pravicových demokratických sil. Nikdy není po volbách a ty komunální se již začaly opět přibližovat. Na rozdíl od těch parlamentních se určitě nebudou odehrávat podle jednoho střihu. Každá obec a město může přinést své možnosti spolupráce pravicových stran. Naší společnou motivací by pak měla být snaha čelit účelovému populismu a nedovolit monopolistům, aby ovládli také radnice.

Ing. Michal Dvouletý
krajský předseda Strany soukromníků ve Zlínském kraji
člen zastupitelstva Zlínského kraje


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama