Ing. Miloslav Vlček

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.09.2009 15:04:13

Prohlášení k vetování protikrizových opatření prezidentem Václavem Klausem

Prohlášení k vetování protikrizových opatření prezidentem Václavem Klausem

Prezident Václav Klaus dnes uplatnil své právo veta vůči zákonu o podpoře hospodářského růstu a sociální stability. Tento krok musím zásadním způsobem odsoudit.

&nbsp;<span></span><p>Rozhodnutí pana prezidenta vetovat důležitá protikrizová opatření v&nbsp;situaci, kdy na nás plně doléhají důsledky světové hospodářské krize, je podle mého názoru zásadní chybou. Poté, co nás „neviditelná ruka trhu“ do krize dostala, je třeba, abychom využili všech dostupných prostředků, abychom opět nastartovali ekonomický růst. </p><p>Jak jinak máme podpořit ekonomický růst, než opatřeními, jako je podpora klíčového průmyslového odvětví či zrychlení odpisů? Výroky pana prezidenta o diskriminaci, nesystémovosti či legislativních chybách v&nbsp;návrhu zákona jsou podle mne jen zastíracím manévrem. </p><p>Protikrizový balíček byl podle mého názoru jedním z&nbsp;klíčových opatření, na kterých se Sněmovna v&nbsp;současném problematickém složení byla schopna dohodnout. Je opravdu politováníhodné, že pan prezident se svým ekonomickým vzděláním tuto snahu smetl ze stolu a rozhodl se nechat náš stát a jeho občany tonout v&nbsp;krizi.</p><p>Balík protikrizových opatření se po vetu prezidenta vrátí k&nbsp;novému projednávání do Poslanecké sněmovny, která se jím bude zabývat na nejbližší řádné schůzi a může rozhodnutí prezidenta přehlasovat minimálně 101 hlasy.</p><em><strong></strong></em><p>Ing. Miloslav Vlček, předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR</p>9. 7. 2009
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama