Ing. Miloslav Vlček

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.02.2010 11:00:00

Reakce předsedy Poslanecké sněmovny PČR Miloslava Vlčka na článek v dnešní E15

Reakce předsedy Poslanecké sněmovny PČR Miloslava Vlčka na článek v dnešní E15

Ohrazuji se proti článku Jany Havligerové v dnešním vydání deníku E15. Zmíněná redaktorka označila skutečnost, že jsem svolal mimořádnou schůzi na úterý 9.2.2010, jako „vlastní branku“.

Argumentuje přitom, že na programu této schůze mělo být například definitivní schválení zvýšení mateřské, přičemž právě úterý je jedním ze dvou dnů, kdy „jednací řád konečné schvalování zákonů zakazuje“.

Tato argumentace však svědčí o neznalosti či ignoraci jednacího řádu Sněmovny i běžných postupů při jejím jednání. Jednací řád sice v § 54 odst.4 stanoví, že „jsou-li jednacími dny schůze Sněmovny středa a pátek, zařadí se na tyto dny třetí čtení návrhů zákonů.“ Na témže místě však také uvádí, že „o návrhu na zařazení třetího čtení na jiné jednací dny rozhodne Sněmovna“. Je tudíž běžnou praxí, že je-li potřeba schvalovat návrhy zákonů ve třetím čtení v jiný den, než je středa či pátek, nechává o tom předsedající ve Sněmovně hlasovat.

68. schůzi Poslanecké sněmovny jsem navíc na úterý 9.února svolal na žádost poslaneckého klubu ČSSD, který její svolání inicioval. Návrh na zařazení třetích čtení, o kterých se mělo hlasovat, však rovněž podle § 54 odst.4 jednacího řádu dva jiné poslanecké kluby vetovaly.

Ing. Miloslav Vlček
Předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama