Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.04.2021 13:00:00

Úřední maturity problém neřeší

 Úřední maturity problém neřeší

Exministryně školství Kateřina Valachová (ČSSD) při jednání o maturitách ve Sněmovně znovu zvedla nápad premiéra Andreje Babiše na "úřední maturity", tedy udělení maturitní známky bez zkoušek podle průměru za studium.

Je smutné, jak daleko celá situace ve školství zašla. Ministerstvo školství (ale i vláda obecně) mělo minimálně od září, kdy bylo zcela jasné, že nás druhá vlna nemine, čas na přípravu krizového scénáře, díky kterému by garantovalo všem žákům a studentům, že budou připraveni na přijímací i závěrečné zkoušky, ale hlavně na profesní život.

Tohle přeci nejde. Úřední maturita je podle mého názoru „začátkem konce“. Žáci i studenti přišli o téměř rok a půl vyučování ve škole. Jak jim ho vynahradíme? Tady jde o závažný problém, který jen maturitou „zadarmo“ nevyřešíme. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama