Ing. Miroslav Balatka

  • BPP
  • Sokolov
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.10.2019 14:40:00

69 let od čínské anexe Tibetu - nezapomínáme, Číno

69 let od čínské anexe Tibetu - nezapomínáme, Číno

Komentář na facebookovém profilu k výročí tibetské krize

69 let od čínské anexe Tibetu, sedm desetiletí potlačování náboženské svobody a lidských práv, které svými životy zaplatily desítky tisíc Tibeťanů.

Tyto události jsme si připomněli v minulém týdnu i v Senátu, kdy jsme přivítali předsedu Ústřední tibetské správy Lobsanga Sangayova.

„Kdo jiný by měl Tibeťanům rozumět víc než my,“ řekl Jiří Růžička ve svém úvodním projevu. „My, kteří si za pár týdnů připomeneme, že jsme svoji svobodu získali zpět před třiceti lety až po dlouhých desetiletích útisku a nadvlády silné mocnosti na východ od nás. Svými sympatiemi k Tibetu si tak připomínáme nesamozřejmost a křehkost vlastní svobody, pocit spolupatřičnosti k těm, kdo nám pomáhali, ale i k těm, jimž bychom nyní měli pomoci my.“

Jsem moc rád, že naši senátoři jasně řekli, že na Tibet nezapomínáme. #freetibet

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama