Ing. Miroslav Balatka

  • BPP
  • Sokolov
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.09.2021 22:38:00

Koalice nejsou předvolební podvod

Koalice nejsou předvolební podvod

Komentář na facebookovém profilu k předvolebním koalicím.

 Letošní kampaň ovlivňují asi nejvíc nesmysly, z nichž ten podle mého největší rozšiřují nejvyšší ústavní činitelé. Prezident ČR a Premiér. Volební koalice jsou prý podle nich "podvod na voličích". Ne, volební koalice jsou ukotveny ve volebním zákonu jako jedna z možností, jak kandidovat. Volební koalice také mají zákonem dané vyšší hranice pro vstup do Sněmovny. I v minulosti takto kandidovala například Čtyřkoalice. Prostě nesmysl. Lež. Některé strany se zcela veřejně dohodly, že půjdou do voleb společně. To je celé. Žádný podvod.

Podvod je to, pokud někdo říká něco jiného než pak udělá a podvede svou oběť. Podvod na voliče, a asi ten největší po roce 1989, byla opoziční smlouva po volbách v roce 1998. Strany, které v kampani před volbami bojovaly proti sobě - ODS tehdy mobilizovala proti levici a tehdejší šéf levicové ČSSD chtěl zase vázat stranické knížky do kůže členů ODS, se po volbách spojily a uzavřely smlouvu. To byl podvod. Jedním ze dvou protagonistů této "smlouvy", která zničila velkou část důvěry lidí v politiku byl právě Miloš Zeman.

Ale zpátky k letošním volbám. Nenechte se otrávit a udržte si chladnou hlavu. Přijďte k volbám. Má to smysl.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama