Ing. Miroslav Balatka

  • BPP
  • Sokolov
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.10.2020 15:14:00

Spojování do koalic začíná. Spojení - Piráti a STAN - mi dává smysl

Spojování do koalic začíná. Spojení - Piráti a STAN - mi dává smysl

Komentář na facebookovém profilu ke koalici STANu a Pirátů

Podle mého velmi zajímavá zpráva ze čtvrtka, která by neměla zapadnout. Spojování do koalic začíná.

STAN oficiálně potvrdil a schválil začátek vyjednávání s Piráty o koalici pro volby do sněmovny 2021. Včera jsme o tom jednali na celostátním videokonferenčním výboru STAN, na kterém jsem byl také přítomen.

Přes všechna rizika, která koaliční spolupráce vždy přináší si myslím, že toto spojení by bylo zajímavé pro obě strany a také pro voliče. Jsme si blízko nejen programově, ale i lidsky. STAN jako pravostředový subjekt může přinést do této možné koalice letité zkušenosti z komunální, krajské i celostátní politiky, jasné a veřejnosti známé hodnotové a ideové ukotvení. Piráti zase mladistvý "drajv", velké znalosti a schopnosti nejen v oblasti informačních technologií, neokoukané tváře, étos a velkou schopnost oslovit i mladší voliče. Ani jedna strana za sebou netáhne žádné kostlivce a aféry z minulosti a myslím, že by i díky tomu mohla být zajímavým a důvěryhodným tahounem změny, kterou naše republika tak moc potřebuje.

I celostátní výsledky krajských voleb ukázaly, že poptávka po změně ve společnosti je velká. V Karlovarském kraji dostal STAN společně s Piráty dokonce více hlasů a mandátů, než vítězné hnutí. I v jiných krajích voliči ukázali, že změna je reálná a možná a výsledky jsou velice zajímavé. Dohromady tedy máme docela sílu...

S Piráty mám velmi dobrou osobní zkušenost, na parlamentní úrovni zejména s Petr Třešňák - poslanec z Mariánských Lázní, na komunální úrovni pak hlavně s Tereza Zykánová, se kterou jsme společně kandidovali v Sokolově a sedíme v zastupitelstvu města, ale také s dalšími sokolovskými Piráty a pirátskými starosty ze svého obvodu. Mezi Piráty mám i další přátele a známé. Piráti také spolu s dalšími stranami podpořili moji kandidaturu do Senátu v roce 2018 a myslím, že i díky tomuto spojení se to nakonec podařilo.

Zkrátka a dobře, toto spojení - Piráti a STAN - mi dává smysl. Samozřejmě na mnoho věcí máme odlišné názory, ale to je v pořádku a umíme o tom spolu dobře komunikovat. Vyjednávání o této možné koalici budou složitá a není jisté, že se nakonec dohodneme. Alespoň za mě ale určitě stojí za to se o tuto koalici pokusit.

Jak to vidíte Vy? Co říkáte tomuto případnému spojení? Líbilo by se Vám?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama