ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.02.2013 11:59:30

Novela zákoníku práce: Problematika řetězení pracovních smluv

Novela zákoníku práce: Problematika řetězení pracovních smluv

Poslanecká sněmovna na své 51. schůzi projednala senátní návrh zákona, kterým se mění zákoník práce.

Tato drobná, ale podstatná novela vrací do zákoníku práce možnost řetězení pracovních smluv na dobu určitou a to v případě, že to vyžadují provozní podmínky či zvláštní charakter práce.

“Česká republika se již nějakou dobu nachází v recesi a patrně v ní ještě nějakou dobu setrvá. Pro výrobní podniky je v této době enormě těžké předpokládat, kam zakázky půjdou a jakým stylem se bude rok vyvíjet. V tuto chvíli tak jakákoli flexibilní opatření dávají šanci zaměstnavateli v této situaci obstát a zaměstnanci pak možnost udržet si své místo,” uvedl pan poslanec Miroslav Jeník, místopředsedda Výboru pro sociální politiku.

Úprava zákoníku práce je samozřejmě provedena tak, aby nemohla být zneužita tam, kde z povahy vykonávané práce a pracovních podmínek vyplývá, že je na místě uzavření pracovního poměru na dobu neurčitou.

Shoda na této změně zákoníku práce panuje jak na straně zaměstnavatelů, tak i na straně odborů. Tento návrh byl podpořen i vládou ČR. Novela zákoníku práce nyní míří do Výboru pro sociální politiku, kde bude projednána.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama