Ing. Miroslav Kalousek

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.05.2010 9:37:00

Taky se vám ze státního dluhu udělalo nevolno?

Taky se vám ze státního dluhu udělalo nevolno?

Díky „složence“ se výše státního dluhu stala tématem a TOP 09 nabízí řešení.

Výše státního dluhu se stala tématem poté, kdy TOP 09 rozeslala propagační leták ve formě složenky, který na výši dluhu upozornil. „Ta částka je šokující, ale pravdivá. Prosím o pochopení zejména ty, kterým se udělalo nevolno, je mi to líto, ale situace je velmi vážná - dělá se nám prostě špatně z pravdy," řekl 1. místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

„Všichni, kteří se pohybujeme v politice, máme svůj podíl na tomto veřejném dluhu. A máme dvě možnosti. Buď to budeme házet jeden na druhého a zamlžovat pravdu, nebo navrhneme nápravu. TOP 09 zvolila druhou cestu a seznámila veřejnost s tím, jak se z této situace můžeme dostat. Jako bývalý ministr financí musím být odpovědný a říct plnou pravdu o stavu veřejných rozpočtů, tedy peněz nás všech. Bohužel mnoho populistických politiků chce dále pokračovat v hazardování s naší budoucností, zamlžovat skutečnost a tvrdit občanům, že veřejné dluhy nejsou dluhem každého z nich. Občané jim samozřejmě mohou uvěřit. Řekové takovým politikům také dlouho věřili," dodal Miroslav Kalousek.

Dnešní média přinesla řadu informací o reakcích lidí. „Viníkem tohoto šoku ale není ten, kdo lidem rozeslal složenku, která jen opakuje něco, o čem jen iDnes.cz píše minimálně jednou do měsíce. Zděšení lidí mají na svědomí ti politici, kteří vytrvale opakují, že státní dluhy se neplatí a nikoho z nás se netýkají," napsal na iDnes.cz Tomáš Ventura.

„Nevidím, že mohla být naplněna jakákoliv skutková podstata trestného činu," řekl v souvislosti s rozesláním propagačního letáku ve formě složenky Tomáš Gřivna z Katedry trestního práva Právnické fakulty Univerzity Karlovy.

Na Celostátní kancelář TOP 09 volalo za poslední dva dny více než dva tisíce lidí a dorazily další stovky e-mailů. Prostřednictvím telefonního záznamníku odpovídá občanům přímo Miroslav Kalousek. Reakce však nebyly pouze negativní, například ing. Vanduchová z Vidče u Rožnova pod Radhoštěm považuje „složenku" za „ten nejlepší předvolební leták" a uvědomuje si výši dluhu. Debata o složence se rozpoutala také na facebookových stránkách TOP 09 a portálu MY.TOP 09. Celostátní kancelář odpovídá na všechny e-maily a vysvětluje program TOP 09.

TOP 09 usiluje o to, aby zadlužení České republiky, které narůstá tempem 4 756 Kč za sekundu a dosahuje více než 1 300 miliard Kč, vnímali jako zásadní problém všichni občané. Lidé si to i díky letáku TOP 09 začínají uvědomovat. Mnozí však tvrdí, že za dluhy České republiky mohou jen politici.

Konkrétní návrhy ekonomických opatření naleznete na webových stránkách TOP 09.

Jan Jakob
tiskový odbor TOP 09
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama