Ing. Oldřich Vlasák

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.10.2014 19:06:00

Pracovitost senátora je povinností

Pracovitost senátora je povinností

Podle průzkumu SANEP si 63,1% české populace myslí, že je Senát PČR zbytečný a měl by být zrušen.

 Přestože většina lidí zastává tento názor, neznamená to, že by senátoři měli přestat chodit do práce. Taková je přitom často stávající praxe, kterou kritizuje pravicový kandidát na senátora Oldřich Vlasák.

Z dat, která horní komora parlamentu poskytuje, vyplývá, že hned pět současných senátorů chybělo na více než polovině všech hlasování. A celkem 24 ze všech 81 senátorů chybělo na více než 30 procentech všech hlasování. "Takovou docházku považuji za alarmující. Já jsem měl jako místopředseda europarlamentu účast přes 94 % a ve zbývajících případech jsem zastupoval předsedu a byl řádně omluven. Nedovedu si představit, že by bězným lidem prošlo, kdyby nechodili do práce každý třetí den," hodnotí neutěšený stav Vlasák, který by rád navrhl zavést pokuty za neplnění povinností. Příčinou je přitom kumulace funkcí a skutečnost, že zvolení senátoři dál vykonávají svoje povolání a berou senátorství jako "vedlejšák".

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama