Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.04.2021 22:57:00

Zasedání zastupitelstva Prahy 11 zablokovala ztráta dalšího pirátského zastupite

Zasedání zastupitelstva Prahy 11 zablokovala ztráta dalšího pirátského zastupite

Česká pirátská strana stihla za uplynulé dva roky přijít v Praze 11 už o čtyři zastupitele z devíti, kteří byli v roce 2018 zvoleni.

 Na zasedání zastupitelstva městské části Praha 11 tak složila slib nová pirátská zastupitelka Ing. Michaela Al-Ali Poláková, po němž měla podepsat koaliční smlouvu a připojit se tím k programovému prohlášení stávající rady, složené ze zástupců České pirátské strany, hnutí ANO 2011, TOP 09-STAN a ODS.

K překvapení všech koaličních zastupitelů se však i přes veškeré předchozí ujišťování starostou městské části Jiřího Dohnala nová zastupitelka odmítla ke koalici připojit. Zastupitelský klub hnutí ANO, který má v zastupitelstvu dlouhodobě sedm zástupců, naplno pracujících jak ve výborech a komisích, tak v radě a zastupitelstvu, se tímto cítí kolegy z řad České pirátské strany podveden, neboť její představitelé do poslední chvíle tvrdili, že nová zastupitelka koaliční smlouvu podepíše.

Z původních devíti pirátských koaličních zastupitelů navíc zůstalo pouze sedm, což je stejný počet, jakým disponuje i hnutí ANO. V této souvislosti je přitom nutné dodat, že ani sedm zastupitelů není v případě Pirátů jistých, neboť pan zastupitel Michal Veselský (předseda Strany zelených, kandidující v posledních komunálních volbách za Českou pirátskou stranu, často hlasuje v rozporu s koalicí. Česká pirátská strana má přitom v Praze 11 čtyři uvolněné zastupitele a post starosty, kteří stojí městskou část v součtu bezmála pět milionů korun ročně. Hnutí ANO má oproti tomu od počátku koaliční spolupráce jen dva uvolněné zastupitele.

Tento významný a neustále se stupňující početní rozpor bereme jako zásadní překážku v další koaliční spolupráci.

Do programu navíc Piráti ještě navrhli v rozporu s koaliční smlouvou mé odvolání z pozice místostarosty Prahy 11. Asi jako poslední zoufalý tah, kterým se pokusili přebít svoje vlastní problémy se svými zastupiteli, s řízením svých gescí.

Proto jsme se všemi kolegy požádali o přerušení zasedání zastupitelstva, a to až do doby, než Piráti vzniklý problém v koalici vyřeší.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama