Ing. Pavel Kováčik

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.01.2014 8:30:39

Chaos ohrožuje české výrobce

Chaos ohrožuje české výrobce

V posledních letech se stala velkým tématem podpora českých kvalitních potravin. KSČM řekla jednoznačně, že právě toto téma je velmi důležité.

Postupem času se ale rozpoutal chaos. Vznikla celá řada značek kvality poukazující na české výrobky. Jasná a jednoznačná podpora se vytratila. Ve změti značek se zákazník nevyzná. Která je tedy tou opravdovou pečetí kvality? Která zaručuje, že kupuji skutečně kvalitní výrobek? I potraviny by měly mít svůj tzv. rodný list.

Nejasné výdaje na propagaci jdou do miliard, ale výstupy a efektivita pro české výrobce nejsou podloženy relevantními čísly. Kdyby bylo značení jednoduché, přehledné a zákazník by měl zcela jasnou představu jaký výrobek, jaké kvality si kupuje, tak by to byla také velmi dobrá forma podpory domácí produkce. Naše vlastní produkce je velmi důležitá pro soběstačnost České republiky a především je to i forma zajištění prosperity pro domácí výrobce a jejich dodavatele. Nový ministr zemědělství by měl začít jednat s potravinářskou komorou a českými výrobci o reálném stavu využití značek jako Klasa či Česká potravina a poté případně redefinovat jejich využití a směřování peněz na podporu. Obecně samozřejmě platí, že stát by měl kvalitní českou produkci velmi podporovat, omezovat nekvalitní dovoz, a to i přísnou kontrolou kvality.

Ing. Pavel Kováčik, předseda poslaneckého klubu KSČM
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama