Ing. Pavel Kováčik

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.11.2017 17:02:20

Máme stejněprávné voliče jako vy všichni ostatní

Máme stejněprávné voliče jako vy všichni ostatní

Projev na ustavující schůzi Poslanecké sněmovny dne 20. 11. 2017 k bodu Návrh na zřízení mandátového a imunitního výboru a stanovení počtu členů

Děkuji za slovo. Tady znělo, že jsme tady z vůle voličů, to je pravda - jako že tedy kdyby měl komunista vést mandátový a imunitní výbor, tak to je nějaký ošklivý, nebo jak? My máme stejněprávné voliče jako vy všichni ostatní, takže povytahovat obočí nad tím, že by kterýkoli výbor měl vést komunista, mi připadá trošičku nemístné. Ale to jsem nechtěl, to jen jako odpověď na to, co tady znělo.

Proč 13 mimo jiné. Protože jsme v uplynulých dnech slyšeli, že právě ty strany, které tady předkládají s výjimkou sociální demokracie tedy, se dohodly a přistupují k zahájení tohoto sněmovního období ve formě tzv. Demokratického bloku. A dokonce jsem viděl nějaké návrhy, kolik členů vedení Sněmovny, kolik výborů atd. atd. by takto ustavený Demokratický blok měl mít. Dokonce snad prý už - a to nevím, to mi když tak vyvraťte, šlo oficiální oznámení, že takovýto Demokratický blok byl vytvořen. No jo, ale v tom případě - a s tím jsme tak nějak také počítali i v tom počtu 13 - je Demokratický blok zastoupen. Mám pocit, že ano. A chtěl bych požádat, abyste podpořili můj návrh na 13 členů mandátového a imunitního výboru. Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama