Ing. Pavel Kováčik

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.02.2015 15:24:28

Šetření na straně jedné a dotace tam, kam nepatří

Šetření na straně jedné a dotace tam, kam nepatří

V roce 2011 až do roku 2013 hospodařilo Ministerstvo školství v rámci dotací pro sport poněkud zvláštním způsobem. Jednalo se tedy o vládu ministrů Dobeše, Fialy a Štýse.

 V té době po celou dobu působil na Ministerstvu školství jako náměstek pro sport pan Kocourek.

A působením těchto pánů i náměstka zdůvodňuje chyby let minulých ministr školství Marcel Chládek. Je však smutné, že právě v rezortu, ve kterém finance katastroficky chybí, jeho předchůdci hospodařili velmi podivným způsobem.

Zpráva NKÚ hovoří o tom, že miliarda korun putovala k subjektům, které vůbec nesplňovaly podmínky pro přidělení těchto dotací. Z jejich předkládaných materiálů totiž ani není jasné, zda vůbec sportoviště vlastní či pronajímají. Mám za to, že sport je jednou z oblastí našeho života, kterou je třeba maximálně podporovat, a to jak pro děti, dospělé i seniory. Není možná podpora pouze vrcholových sportovců, je třeba, aby lidé měli možnost sport využívat i ve svém volném čase k celkovému zlepšení kondice a svého zdraví. V některých obcích a městech naší republiky se již objevují dokonce hřiště pro seniory, která rozhodně není možné postavit bez dotace Ministerstva školství. A tak věřme tomu, že se ministr Chládek zasadí o takové kontrolní mechanismy, které znemožní rejdy šejdířů, kteří chtějí vydělávat i na sportu.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama