Ing. Pavel Kováčik

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.08.2020 4:31:00

Začátek školy je náročný

Začátek školy je náročný

Komentář Pavla Kováčika, předsedy Poslaneckého klubu KSČM a kandidáta do Senátu Parlamentu ČR pro volební obvod č. 54 - Znojmo

 Rodinné rozpočty dostanou zabrat velmi citelně pořízením výbavy školákům. Největší položkou jsou pomůcky pro prvňáčka. Cenová relace šplhá na cca 6000 korun. Rodiny, přestože příjmy mají oba rodiče, toto podstatně ve svých peněženkách zaznamenají. V mnoha případech je to problém téměř neřešitelný pro matky samoživitelky.

Covid jim natolik zamíchal se životem, mnohdy přisly o zaměstnání a počítají každou korunu. Často je pro ně problém zaplatit byt, energie, jídlo. Je tu možnost požádat o sociální pomoc, ne každá matka o tom ví a dovede svůj nárok uplatnit. Větší osvěta by byla jistě dobrá.

Stejně těžkou situaci mají hendikepovaní rodiče, proto by mělo příslušné ministerstvo uvažovat o koncepčním řešení této nezáviděníhodné situace co nejdříve. Odklady problémů jen kumulují neřešitelnost věcí a v těchto případech na ně doplácí i děti a to je neodpustitelné.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama