Ing. Pavel Sehnal

  • Praha bez chaosu
  • Praha 18
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.06.2021 13:20:00

Opozice měla při hlasování o nedůvěře vládě také odejít

Opozice měla při hlasování o nedůvěře vládě také odejít

Vláda nakonec přežila hlasování o nedůvěře v Poslanecké sněmovně.

Co se však týče rozložení sil ve Sněmovně, je zjevné, že Babišova vláda hnutí ANO je sice jednak oficiálně vládou menšinovou, opět se ukázalo, že hlavní řeč o existenci vlády měli komunisté.
Opozice tím ukázala, že k tomuto hlasování nemá dost sil. Každý takový pokus, který není dotažen do úspěšného konce opozici jen dál oslabí a opačně vládnoucí koalici posílí. Tohoto si opozice musela být vědoma. Prokazuje se, že současná sněmovní opozice nenašla dostatečný arzenál politických zbraní.  V okamžiku, kdy komunisté po dlouhém údajném váhání a napínání řekli, že vládu nepřímo podpoří a odešli ze sálu, měla opozice okamžitě reagovat. Opozice mohla ze Sněmovny po komunistech odejít také a nechat tam poslance hnutí ANO jako kůl v plotě. Nebo se snad měli dál střídat u řečnického pultíku a skončit poraženi? Ne, měli odejít.  Tím by svůj názor na vládu vyjádřili lépe a demonstrativněji, než neúspěšným hlasováním, kdy může vládnoucí hnutí ANO mediálně ukazovat, že je úspěšné. Politický důsledek by byl stejný, vláda by zůstala, ale manifestační gesto, kdy by ze Sněmovny odešli téměř všichni, by dal opozici větší sílu.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama