Ing. Pavel Sehnal

  • Praha bez chaosu
  • Praha 18
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.06.2021 11:42:00

Stát musí radikálně zeštíhlit svůj aparát a propustit 20 procent lidí

Stát musí radikálně zeštíhlit svůj aparát a propustit 20 procent lidí

Je potřeba neustále opakovat, že současný schodek rozpočtu není žádná norma, není to nic, co by bylo v pořádku. Stát v době lockdownu utrácel miliardu korun za dopoledne, dvě miliardy denně. Soukromý sektor na to musí vydělat 20 miliard korun.

Každý další rozpočet, který by Aliance pro budoucnost jako parlamentní strana měla schvalovat, musí být výrazně méně ztrátový. Nelze samozřejmě skočit z minus 500 miliard na nulu, ale progrese v tom musí být silnější. Musíme se zlepšovat alespoň v řádu 100 miliard ročně.
Státní aparát se rozrostl do neuvěřitelných rozměrů. Takže 20 procent lidí ze státního aparátu musí pryč, je nutné vrátit je na trh práce. Dále na místě omezení nadužívání veřejných sociálních dávek a umožnění vzniku soukromého zdravotního systému ve větší míře, protože současné problémy ve zdravotnictví jsou z valné části dané neefektivností systému.
Stát se nemůže ekonomicky uzdravit bez toho, aby byly zdravé soukromé firmy. Kdo jiný na to má vydělávat? A vydělávat můžeme tehdy, když budou firmy zdravě hospodařit a ne, že na ně stát navalí další náklady, zvyšování minimální mzdy a další poplatkové povinnosti.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama