Ing. Petr Benda

Ústecký kraj
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,64. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.08.2011 9:15:32

Vydat či nevydat? To je oč tu běží

Vydat či nevydat? To je oč tu běží

O poslanecké imunitě se již psalo mnohokrát, ale každému je jasné, že k tolerování krádeží, ježdění v opilosti a uplácení poslance jistě sloužit nemá.

Navíc v minulém funkčním období sněmovna již třikrát souhlasila s vydáním svého člena ke stíhání. Takže by to nebylo nic tak extra nového pod sluncem. Je ale možné, že se poslanci bojí, že po tomhle případu už pak sněmovna vydá každého. Nebo je to tím, že by to nebylo spravedlivé kvůli tomu, že pár „nepravostí“ se díky poslanecké imunitě již zametlo hravě pod koberec?

Ovšem, každý jasně uvažující člověk vám řekne Vydat! Každé podezření na trestní čin musí být projednáno a probráno před soudem. A to spravedlivé je. Tolerovat Bártu by znamenalo zavírat oči před podivnými finančními machinacemi.

O vydání nebo nevydání Víta Bárty se poslanci baví již několik měsíců. Rozhodující schůze poslanecké sněmovny se plánuje na konec srpna, tam by měla sněmovna konečně vyřknout svůj ortel nad kauzou Víta Bárty. Ještě předtím, 25. srpna, pak o jeho vydání bude jednat mandátový a imunitní výbor, který sněmovně doporučí, jak hlasovat. O Bártovo vydání policie požádala před prázdninami v souvislosti s podezřením, že uplácel své tehdejší kolegy Škárku a Kristýnu Kočí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama