ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.04.2020 13:27:00

Stanové městečko pro karanténu lidí bez domova vyrostlo v Troji

Stanové městečko pro karanténu lidí bez domova vyrostlo v Troji

Lidé bez domova nebo lidé vykázaní z domova pro domácí násilí s podezřením na nákazu COVID-19 budou ode dneška umístěni do izolace v dočasném stanovém městečku na Císařském ostrově v pražské Troji.

 Kapacita zařízení s oddělenými částmi pro ženy a muže a nezbytným zázemím je nyní 20 osob, podle potřeby může být navýšena až na 40 osob.

„Nové místo pro karanténu bezdomovců bude sousedit s již fungujícím stanovým městečkem v pražské Troji. V jedné části budou ti, kterým byla nařízena karanténa, v části druhé jsou pacienti s potvrzeným nemocněním COVID-19, ale průběh onemocnění není takový, aby museli být hospitalizováni,“ popisuje projekt náměstek primátora hl. m. Prahy pro bezpečnost Petr Hlubuček.

Z nařízení vlády vyplývá povinnost města postarat se o lidi bez domova na svém území. Město je tedy povinno zajistit izolaci nemocných a karanténní režim lidí s podezřením na nákazu.

„Nové stanové místo je mimo zastavěné území, čímž se bude minimalizovat riziko další nákazy. S ohledem na fakt, že v této lokalitě je již dočasné zázemí pro lidi z uzavřených ubytoven, jedná se nejen z pohledu hygienického, ale i z pohledu zajištění bezpečnosti, o efektivní řešení,“ doplňuje Petr Hlubuček.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama