ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.10.2019 18:29:00

V Praze se soutěžilo o nejhezčí vydlabanou dýni

V Praze se soutěžilo o nejhezčí vydlabanou dýni

Ve čtvrtek 3. října se na Kozím plácku v Praze 1 soutěžilo o nejhezčí vydlabanou dýni. Akci s příznačným názvem „Dýňování“ pořádal za podpory hl. m. Prahy spolek Prevence dětem pro školky, školy i širokou veřejnost.

Děti, rodiny, ale i senioři, si zde mohli zkrášlit jednu dýni a čekat, zda právě ta jejich bude tou vítěznou. Celodenní program zpestřilo divadélko pro děti a hudební vystoupení a nechyběly ani ochutnávky dýňových specialit.

Dýňování na Kozím plácku symbolicky ukončilo zahrádkářskou sezónu místní komunitní zahrady Za Haštalem. „Jsem rád, že komunitní zahrada není jen prostorem, kde si místní občané vypěstují svůj salát, bylinky nebo jahody. Je zároveň místem sousedského setkávání, navazování nových přátelských vztahů a seznamování se s lidmi z místní komunity. Navíc je i originálním oživením městské krajiny,“ uvedl náměstek primátora Petr Hlubuček, který akci poskytl záštitu a kterého zájem občanů o zahradu velmi těší.

Soutěžící měli k dispozici dílnu s veškerým vybavením pro tvůrčí činnost. Zároveň byly vítány i vlastní ozdoby účastníků. Interaktivní akce spojená se zdobením dýní dokreslila podzimní atmosféru a přitáhla pozornost mnoha kolemjdoucích.

„Tato akce, kterou jsme pořádali již druhým rokem, měla velký ohlas. Sešly se zde všechny generace a mě osobně těší, že si návštěvníci společně užili jedinečnou podzimní atmosféru. Už nyní se těšíme na příští rok,“ řekl Martin Štolc, předseda spolku Prevence dětem.

Celodenní snažení účastníků vyvrcholilo slavnostním vyhlášením soutěže o nejkrásněji nazdobenou dýni. Výherci získali věcné dary a deset nejhezčích dýní bude vystaveno na dětském hřišti Za Haštalem, kde se nachází i první komunitní zahrada na území Prahy 1. Zájem občanů v průběhu letní sezony výrazně převýšil kapacity této zahrady, proto se do příštího roku otevřou tři nové komunitní zahrady – na Malé Straně (u Komunitního centra Kampa), na Novém Městě (zahrada V Jirchářích) a na Starém Městě (obnovená komunitní zahrada na dětském hřišti Za Haštalem).

Fotografie z akce naleznete ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama