ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.03.2010 10:39:55

Cenzura v Evropském parlamentu a "odborářské" benefity

Cenzura v Evropském parlamentu a "odborářské" benefity

V instituci, jež má zdůrazňovat demokratickou stránku Evropské unie, se stalo něco, s čím se nikdy nemohu smířit. Stalo se něco, co pro nás může mít fatální dopady.

Poslanec Evropského parlamentu Nigel Farage (Velká Británie) pronášel na jednání Evropského parlamentu kritický projev směrem k Evropské komisi a předsedající Jerzy Buzek (Polsko) mu vypnul mikrofon. Předseda EK Barosso se tomu jen smál. Ano, demokracie podle EU vystrkuje růžky. Doporučuji se na to podívat.

 http://www.youtube.com/watch?v=YdFRptzkogQ&feature=player_embedded

Jindy zase Farage kritizoval výběr osoby evropského „prezidenta", jehož charisma přirovnal k mokrému hadru. Dostal za to pokutu v přepočtu za více než 70 tisíc korun. Svoboda slova je v Evropské unii zatraceně drahá.

V českém senátu se zatím necenzuruje, a tak jsme se v pátek mohli jednak vyjádřit k projednávanému odborářskému návrhu na (ne)zdaňování zaměstnaneckých benefitů, jednak ten návrh zamítnout. Pokud by vás zajímalo, co jsem k tomu při jednání Senátu řekl, odkaz najdete ZDE

Jen doufám, že ona necenzura v Senátu vydrží i po podzimních senátních volbách.

Všechny zdraví
Petr Pakosta
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama