Ing. Radim Fiala

  • SPD
  • Olomoucký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.09.2013 10:21:26

Euro nápad TOP 09

Euro nápad TOP 09

Volební program TOP 09 má jasný záměr. Pan exministr Kalousek nám chystá přijetí eura. Nespěchá, s jistotou předvídá vhodnou chvíli na roky 2018-2020. To má být správný okamžik!

V této ekonomicky nestabilní době,jde o udivující jistotu. Pro srovnání je to podobné, jako se rozhodnout, že 2.4.2020 si oblečeme kraťasy protože už bude hezky. Nemá vůbec smysl hodnotit kvalitu tohoto ekonomického věštění. Otázka zní jinak. Proč?! Proč si máme pomalu zvykat na přijetí eura? Odpověď je jednoduchá. Jde o peníze.

Poslanecká sněmovna na návrh ministra Kalouska schválila před více než rokem záruky za záchranu eura ve výši téměř 400 miliard korun. Splatné v okamžiku, kdy příjmem euro a bude třeba pokrýt nedobytné půjčky. Půjčky které evropští finančníci poskytli  zbankrotovaným státům EU. Evropští finančníci přece  nemusí nést žádné riziko za zpackaný projekt evropské měny.Mají zde občany České republiky. Teď je potřeba zajistit splatnost této částky. Dluhová krize  v EU je v podstatě trvalá, takže ještě je třeba prosadit v České republice euro a peníze mají bankéři doma.Plán TOP 09 není tedy laciné věštění. Jsou to krůčky směřující k vyvedení cca  400 miliard korun občanů na úhradu ztrát euro bankéřů. Ptáte se jak se to mohlo stát?Opakuji,na návrh ministra Kalouska  to schválila poslanecká sněmovna.

Hlasy TOP 09, ODS,ČSSD a LIDEM. Hlasoval jsem proti a nevěřícně zíral, jak snadno  se  schvaluje tahle lumpárna. Takže TOP 09 se chystá dokončit velký tunel, na jehož konci budou spokojení evropští bankéři a naše republika chudší o téměř 400 miliard. Chce někdo zavedení eura v České republice!? Prosím!

Schvalme referendum a řekněme lidem pravdu o čem hlasují.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama