Ing. Radim Fiala

  • SPD
  • Olomoucký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.12.2013 16:16:15

Mé jméno vedle pana Rampuly, Moroze a Grygárka? Lži!

Mé jméno vedle pana Rampuly, Moroze a Grygárka? Lži!

V souvislosti s dnešními informacemi uveřejněnými v mediích, mohu sdělit následující.

Jsem vlastníkem několika firem, které zaměstnávají stovky lidí a věnují se různým činnostem služeb a výroby. V roce 2012 a v roce 2013 žádná z těchto firem nepodala nabídku na zakázku u Českých drah a.s. , jak je mi podsouváno.  

Dále, pokud je mi známo od zaměstnanců firmy, počátkem roku 2013 jsme byli osloveni v jednom případě s výzvou na nabídku. Na tuto výzvu jsme nereagovali a nabídku nepodali.

Pokud  hovořím s lidmi, tak zpravidla moje práce a podnikání bývá vedle politiky a rodiny jedno z hlavních témat rozhovorů. Historicky se však moje firmy nikdy nespecializovali na oblast státních zakázek a zakázek státem vlastněných společností právě proto, že jsem politicky činný.

Výše uvedené skutečnosti policie ČR ověřila šetřením v mých firmách na jaře 2012. V souvislosti s kauzou údajného uplácení politických
postojů rebelů ODS mohu opakovat, že jsem před klíčovým hlasováním o zvyšování daní z ODS vystoupil a v hlasování vládní návrh nepodpořil. Zachoval jsem  se v  souladu s programem, za který jsem kandidoval a svůj postoj jsem nezměnil.
K uvedení mého jména vedle jmen pana mRampuly, pana Moroze a pana Grygárka, v souvislosti s obsazováním postů na policii a státním zastupitelství mohu říct jedině slovo lži. Tyto pány osobně neznám, nepotkali jsme se a nikdy jsme spolu nehovořili. Tyto mediální konstrukce budu právně konzultovat.

V politice vždy zachovávám věrnost programu, za který jsem byl zvolen. Nehodlám se nikdy dopustit zrady na voličích. Své politické kroky i
dnes považuji za zcela správné, stejně jako si myslím, že je dobře, má-li politik podnikání nesouvisející s veřejnými penězi, protože to
mu poskytuje jak nezbytné znalosti hospodářských poměrů v zemi, tak existenční nezávislost. Mým hlavním zdrojem příjmu nikdy nebyla
politika a jsem pyšný na to, že mé podnikání dovede finančně zajistit jak mě a mojí rodinu, tak i stovky dalších zaměstnanců v této zemi.

Přeji Vám krásné a požehnané Vánoce
Ing.Radim Fiala

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama