Ing. Radim Fiala

  • SPD
  • Olomoucký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.03.2014 22:07:37

Vzhůru na Karlovy Vary?!

Vzhůru na Karlovy Vary?!

Na Ukrajině probíhá vojenský zásah Ruska a Rusko si vezme vše, co bude chtít. Jde o realitu, která je odpovědí na naprostou ztrátu reality v politice EU.

EU zapomněla, že pokud zvolí silové řešení změny moci na Ukrajině, má zásadního partnera. Tím partnerem je v takovém případě na Ukrajině Rusko. Proč čekat na volby! Proč dodržovat demokratické principy, když účel světí zápalné láhve. Místo toho jsme se pustili do pokusu nafackovat Rusku přes Ukrajinskou politickou scénu.

Vytvořila se podivná koalice Banderovských nacistů, části oligarchů, pravdoláskařů  kolem rodiny bývalého Stalinova maršála Tymošenka a mládeže vedené sportovcem a politicky perspektivním boxerem Kličkem. Část Ukrajinské společnosti díky politikům EU podlehla iluzi. Iluzi rychlého vstupu do EU. Iluzi blahobytu dotací a volného pohybu po Evropě. Upřímně se jim nedivím.

Lidé, kteří žijí v zemi oligarchů, potřebují naději. Rusové nejdou pomoct prezidentu Janukovičovi, toho mají plné zuby. Léta je vydíral a rozkrádal Ukrajinu. Rusové zajistí svoje zájmy v proruských částech Ukrajiny. K zásahu si nemohli přát lepší situaci. Před týdnem jsem poslouchal pana ministra Zaorálka, jak říká, že EU má prostředky jak Rusko přivést k rozumu. Jsem upřímně zvědav, o co půjde.

Možná tak zabrat Rusku Karlovy Vary. Rusko má dnes tři věci, které nám chybí. Armádu, peníze a hlavně ideu. Možná imperiální, nacionální, avšak nikoliv bolševickou. Můžeme se jí smát, nebo se bát, ale to je tak vše. Vlastní hloupost nás dostala do konfliktu, kde budeme v těžké situaci. S výjimkou několika brigád polské armády není od Berlína na východ jediná bojeschopná vyšší jednotka. Nahrazují je stovky politologických analytiků v růžových svetrech, kteří tvrdili, že velký konflikt v Evropě nehrozí. Připravili jsme hřiště násilí, na které je Rusko zvyklé. Ruskému prezidentu Putinovi jsme dali možnost vyhrát jeho Olympijskou zlatou a pokud neudělá chybu, tak ji vyhraje. Na konci tohoto střetu bude jiná Ukrajina, jiné Rusko a jiná EU.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama